Kış aylarının başlamasıyla birlikte, ev hanımları turşu kurmakn için hazırlıklarını tamamladı. Sadece bazıları, turşu yaparken hangi tuzun kullanılması icap ettiğini merak ediyor.
Kış – yaz demeden her mevsim tüketilen turşu, faydalarıyla öne çıkıyor. Kabızlığa iyi gelen ve vitamin veren turşu, kan basıncını da dengeliyor.
Kalbi korumaya destek olan turşu ve turşu suyu, kanserden korumaya ve kanseri de önlemeye destek oluyor.
Mutfaklardan ve sofralardan noksan etmediğimiz turşu, baş dönmesini de kökünden hallediyor. Bilhassa hamilelerin aşerdiği turşu, dengeli tüketildiğinde tüm faydalarını bedenimize almamıza destek veriyor.
Mide bulantısı ve mide ağrısı şeklinde sorunlarla da baş eden turşu, bir lokmada bile midenin rahatlamasını sağlıyor.
Ev hanımlarının kış aylarında halletmeye başladığı turşu zamanı gelirken, bilgileri da gündem oldu. Turşu kuracak olan hanımlar, hangi tuzun kullanılması icap ettiğini merak ediyor.
Turşu kurulurken doğru tuzu kullanmak ve ölçüsünü iyi ayarlamak gerekiyor.Öteki türlü turşumuz, istediğimiz lezzeti vermeyebilir.
Peki, Turşu kurarken hangi tuz kullanılır? İşte yanıtı…
Turşu kurarken hangi tuz kullanılır?
Turşu yaparken klasik sofra tuzları yerine, iri taneli kaya tuzları kullanmak gerekiyor. Kaya tuzları daha sert bir yapıda olmaları sebebiyle, malzemeleri sofra tuzuna kıyasla fazlaca daha iyi koruyor.
Hazırlanacak her 2 kilogram tuşu için 200 g kaya tuzu kullanılır. Suyun içine konulmuş olan kaya tuzu bir gece süresince iyice eriyecektir. Ek olarak turşuda ne kadar fazla kaya tuz kullanılırsa turşunun yumuşama ihtimali de o denli azalmaktadır.